Борис Пісторіус. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Міністр оборони Німеччини вважає за можливе застосування західної зброї по території Росії

Очільник оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус допускає використання Києвом західної зброї для ударів по цілях на території Російської Федерації.

Про це повідомляє Tagesschau. Федеральний міністр оборони вважає, що застосування Україною західної зброї проти цілей на території Росії є принципово можливим. 

"Міжнародне право допускає це", — сказав Пісторіус у Берліні. Але дозволити це завжди залишається рішенням партнерів, каже політик СДПН, маючи на увазі ознаки того, що США та Велика Британія можуть бути на межі дозволу такої операції. 

Пісторіус наголосив, що союзники, які поставили цю зброю, мали право зробити вибір і він не має права це обговорювати. 

Щодо реакції президента Росії Володимира Путіна, який розглядає таку операцію як подальшу ескалацію, Пісторіус каже: "Погрози Путіна — це погрози Путіна, більше нічого говорити не потрібно". Глава міноборони Німеччини підкреслив, що "Путін погрожує, коли йому заманеться, і заманює, коли вважає, що це правильно".

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час обговорення бюджету на 2025 рік заявив, що Москва зробила ставку на військову економіку та, ймовірно, що через кілька років зможе атакувати країну-члена Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, у серпні Німеччина надала Україні пакет військової допомоги. Київ отримав систему протиповітряної оборони IRIS-T, евакуаційну машину Bergepanzer 2, безпілотники-розвідники, безпілотні надводні кораблі, інженерні екскаватори, а також інші речі, які потрібні на фронті. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 13.09.2024 12:59