Міністр закордонних справ України провів зустріч із прем’єр-міністеркою Данії

28 СІЧНЯ 2022 10:00

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен під час візиту до Копенгагена. 

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МЗС України.

Кулеба подякував Фредеріксен за проактивну позицію Данії у протидії агресивним намірам Росії, зокрема спробам дестабілізації України, а також за збереження звичного режиму роботи данського посольства в Києві.

Співрозмовники погодилися, що запобігання подальшій ескалації російської агресії проти України та Європи залежить від консолідованого міжнародного тиску на Росію в поєднанні з максимальним підвищенням обороноздатності України. 

Основні підсумки одноденного візиту Дмитра Кулеби у Копенгаген:

-Данія стоїть пліч-о-пліч з Україною як на рівні уряду, так і на рівні суспільства. Разом з іншими партнерами ми активно працюємо над втіленням комплексного пакету стримування Росії, аби демотивувати її від агресивних планів та принести мир на українську землю.

-Данія виділила 22 мільйони євро на зміцнення сектору безпеки України. Копенгаген скерує іще 73 млн євро на проєкти в сферах зеленої енергетики та сталого розвитку.

-Крім того, данський уряд вивчає додаткові можливості підтримки фінансової та економічної стабільності України. Це особливо важливо, враховуючи намагання Росії розхитати внутрішню ситуацію в нашій державі.

-Данський бізнес готовий нарощувати інвестиції в економіку України. Один із нещодавних прикладів: виробник дизайнерських меблів Hjort Knudsen планує побудувати поблизу Рівного сучасне підприємство з виробництва дизайнерських меблів загальною вартістю у понад 12 мільйонів євро. Цей проєкт дозволить створити майже 1000 нових робочих місць.

-Україна та Данія предметно обговорюють будівництво в Україні суден багатоцільового призначення для потреб українських прикордонників та рятувальних служб.

-Уряд Данії не планує здійснювати на цьому етапі евакуацію членів родин і співробтників данського посольства в Києві, яке працює в звичайному режимі.

Фото МЗС.

Також читайте: На Черкащині чоловік 24 роки видавав себе за воїна-афганця та отримував кошти

Політика, 28.01.2022 10:00