Фото: Міноборони

Міноборони почало тестування "плавучих бронежилетів" для ЗСУ: що про них відомо

Міністерство оборони розпочало випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб Військово-Морських сил та інженерних військ Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

"До Міноборони надійшов запит на розробку такого спеціального модуля для бронежилетів. Головна задача — вберегти життя військовослужбовців на воді. Адже ми розуміємо, яку вагу на собі носить боєць, особливо, коли йдеться про спецпризначенців", — розповів заступник міністра оборони Віталій Половенко. 

Особливість такого бронежилета в тому, що при контакті з водою спеціальний модуль реагує, і бронежилет спрацьовує як рятівне коло, не даючи військовому потонути.

В оборонному відомстві зауважили, що новий плавучий модуль розробляє Центральне управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. До його створення залучили як іноземних, так і вітчизняних розробників. Очікується, що такі модулі можна буде використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів. 

"Наразі декілька зразків таких "плавучих бронежилетів" ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, ми розпочнемо лабораторні випробування", — сказав Віталій Половенко.

Нагадаємо, за даними Міноборони, українські військові з початку 2024 року отримали понад 40 нових видів вітчизняного озброєння та техніки. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

До того ж 25 лютого міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що оборонна промисловість за 2023 рік виросла у шість разів. Зокрема, на сьогодні в Україні діє 100 державних оборонних підприємств, 400 приватних і працюють 300 000 зброярів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2024 21:25