Фото: Генштаб ЗСУ

Міноборони про ситуацію у Бахмуті: Рашисти атакують ціною великих втрат

На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої. Росіяни продовжують атакувати ціною величезних втрат. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"На Бахмутському напрямку тривають дуже жорсткі бої. Ворог не може перемагати якістю, тому бере кількістю. Зокрема, збільшив присутність військ на Бахмутському напрямку на декілька тисяч осіб та намагається використовувати перевагу у важкій артилерії та кількості снарядів. Російські війська продовжують атакувати ціною великих втрат, які неспівмірно перевищують наші втрати", — йдеться у повідомленні.

За її словами, у передмісті Бахмута "темпи просування наших військ дещо знижені". Водночас ворогу не вдається повернути втрачені позиції. 

"Оборона Бахмута та передмістя свої військові завдання виконує: ворога нищать, наступальний ворожий потенціал знижують, час для інших запланованих дій виграють", — підсумувала заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, українські воїни взяли під контроль південно-західну частину Бахмута та просуваються вперед на окремих ділянках міста. Ворог продовжує активно обстрілювати Бахмутський напрямок.

За даними міністра оборони Олексія Резнікова під Бахмутом російські загарбники зазнають колосальних втрат. Зокрема, ворог втрачає по батальйону на день, а це від 400 до 800 військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 20:30