Фото: прес-служба Міноборони

Міноборони відсудило у "Львівського арсеналу" понад 1,5 млрд грн: подробиці

Судовий процес у справі щодо ТОВ "Львівський арсенал" завершився на користь Міністерства оборони. Сума грошового стягнення складає понад 1,5 мільярда гривень.

Про це у Telegram повідомляє Міністерство оборони.

За даними оборонного відомства, 24 січня 2024 року Північний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 26 вересня 2023 року про стягнення з ТОВ "Львівський арсенал" на користь Міноборони 1 340 465 698 гривень попередньої оплати, 90 683 623,06 гривень пені та 96 734 638 гривень штрафу за непостачання оплачених мін. 

У Міноборони наголосили, що "рішення набрало законної сили та підлягає примусовому виконанню".

Окрім цього, у провадженні Господарського суду міста Києва перебуває судова справа про додаткове стягнення на користь Міноборони з цього ж суб’єкта господарювання 163 486 435,74 гривні неустойки за цим самим державним контрактом. Вона була нарахована постачальнику за додатковий період прострочення виконання зобов’язань.

"В рамках цієї справи накладено арешт на рахунки та інше рухоме та нерухоме майно, що належать фірмі "Львівський арсенал", — йдеться у повідомленні Міноборони.

У відомстві додали, що зазначена ухвала вже пред’явлена до органів Державної виконавчої служби України до виконання.

Раніше повідомлялось, що сімом посадовцям Міністерства оборони у 2023 році було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень. Серед них фігурують прізвища одіозних чиновників.

Нагадаємо, що 17 січня Міністерство оборони України подало заяву до Державного бюро розслідувань про визнання відомства потерпілою стороною у справі проти компаній, які пов'язані із львівським підприємцем Ігорем Гринкевичем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.01.2024 08:09