Фото: Pixabay

Коли цього року вступники складатимуть НМТ: перелік дат

Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році.

Як повідомляє прес-служба відомства, цьогоріч НМТ-2024 вступники складатимуть з 14 травня до 25 червня. Водночас з 11 до 19 липня відбудеться додаткова сесія НМТ.

Основна реєстрація вступників на іспит розпочнеться вже 14 березня і триватиме до 11 квітня. До того ж до 15 квітня зареєстрований учасник матиме змогу в персональному кабінеті внести зміни (змінити предмет на вибір на інший чи змінити населений пункт в Україні / за кордоном, у якому він бажає пройти НМТ).

"У додатковий період (10–15 травня) матимуть змогу зареєструватися для проходження НМТ під час додаткових сесій особи, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації, та ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено в реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 19 травня", — зауважили у МОН.

Учасники тестування отримають результати до 2 та 26 липня — відповідно до того, чи складали вони іспит на основній сесії чи додатковій.

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ НМТ-2024

Інфографіка: УЦОЯ

Нагадаємо,  Міністерство освіти та науки України планує запровадити професійну допомогу для вчителів державних та приватних шкіл. Йдеться про послуги супервізорів у сфері загальної середньої освіти.

Зауважимо, раніше міністр освіти та науки України Оксен Лісовий повідомляв про те, що українським вчителям заплановано підвищення зарплат у два етапи: на 10% з січня на та на 12,6% з квітня поточного року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.03.2024 02:26