Фото: depositphotos.com

Мобільного оператора Lifecell оштрафували на 10,5 млн грн: названо причину

Мобільного оператора Lifecell оштрафували на 10,45 мільйона гривень. Причина — неналежна підготовка до тривалих блекаутів.

Про це повідомила прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій (НКЕК).

Відомо, що З січня 2023 року НКЕК у низці областей України розпочала перевірки мобільних операторів щодо виконання низки вимог для роботи під час блекаутів.

Для перевірки стану готовності забезпечили надання електронних комунікаційних послуг на об'єктах, визначених відповідними розпорядженнями НЦУ, з урахуванням можливої відсутності електроживлення на таких об'єктах щонайменше протягом трьох діб, було проведено 22 позапланові перевірки постачальників послуг мобільного зв’язку, а саме:

  • ПрАТ "ВФ Україна" — у Київській, Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській та Миколаївській областях;
  • ПрАТ "Київстар" — у Київській, Львівській, Одеській, Вінницькій, Харківській та Хмельницькій областях;
  • ТОВ Lifecell — у Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Під час проведення цих заходів нагляду були виявлені невиконання вимог у всіх трьох операторів мобільного зв’язку. У грудні 2023 року НКЕК виявила, що порушення не усунув оператор Lifecell.

"Враховуючи викладене, НКЕК прийнято рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій до мобільного оператора Lifecell у вигляді штрафу у розмірі 0,1% доходу, отриманого за надання відповідних електронних комунікаційних послуг за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф, що становить десять мільйонів чотириста п’ятдесят тисяч п’ятсот одинадцять гривень 70 копійок", — заявили в регуляторі.

Нагадаємо, наприкінці січня стало відомо, що турецька компанія Turkcell продає свій український підрозділ — мобільний оператор Lifecell. Покупку хоче здійснити французька інвестиційна компанія NJJ Capital, яка належить мільярдеру Ксав'є Ньєлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.03.2024 18:10