Фото: newsmaker.md

Молдова відправила Україні потужну гумдопомогу: оприлюднено вартість

У вівторок, 27 лютого, Молдова направила в Україну нову партію гуманітарної допомоги на загальну суму 4,9 мільйона леїв. Генінспекторат надзвичайних ситуацій супроводив в Україну п'ять фур із вантажем понад 75 тонн.

Про це повідомляє NewsMaker.

За даними джерела, Кишинів надіслав в Україну гуманітарну допомогу, а саме медичні товари: системи переливання крові та засоби для дезінфекції, консерви та електрогенератори.

На транспортування гуманітарної допомоги міністерство внутрішніх справ отримує із резервного фонду уряду понад 100 тисяч леїв. Уряд прийняв рішення надати гуманітарну допомогу після того, як 15 листопада 2023 року міністерство закордонних справ Молдови отримало від української влади список необхідних товарів.

Слід зазначити, що нещодавно віце-спікер Верховної Ради України Олена Кондратюк на зустрічі з молдавською колегою Дойною Герман подякувала Молдові за допомогу Україні. 

"Попри складну ситуацію в Молдові, вона надала Україні гуманітарну допомогу на 6,7 мільйона доларів і дала притулок майже 100 тисячам нашим громадянам, жінкам і дітям. Ми вдячні за допомогу", — сказала Кондратюк.

Раніше у Північноатлантичному альянсі скептично ставляться до заяв про те, що Росія може анексувати Придністров'я, оскільки у країни-терориста на це, ймовірно, не вистачить сил та ресурсів. Однак, якщо це станеться, НАТО засудить дії Росії.

Нагадаємо, військові аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що угруповання російських сил у Придністров'ї наразі взагалі не становить для України військової загрози.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.02.2024 18:33