Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Морська коаліція в дії: Норвегія розпочинає навчання українських морпіхів

Норвегія робить перший вагомий крок у роботі морської коаліції, яку ця країна очолює разом із Великою Британією. Тож уже цієї весни в Норвегії розпочнуть навчання українських морських піхотинців на малих катерах.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Норвегії. Спочатку навчання триватимуть близько року. Розпочнуться вони в Нідерландах у співпраці зі союзними країнами.

Окрім безпосередньо навчання, Норвегія надасть надувні човни й обладнання на суму близько 60 мільйонів норвезьких крон.

"У Норвегії склалися добрі стосунки з українськими морськими піхотинцями завдяки навчанню в Норвегії, і тепер ми розвиваємо цю співпрацю далі та створюємо спеціальну програму навчання", — заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Нещодавно уряд Норвегії ухвалив рішення дозволити прямий продаж зброї та продукції оборонного призначення від норвезької оборонної промисловості органам оборони України. Ця зміна політики набула чинності 1 січня 2024 року.

До того ж минулого тижня стало відомо, що Норвегія надасть Україні додаткову партію систем протиповітряної оборони NASAMS. Їх планують замовити на додачу до вже переданого Україні обладнання у межах військової допомоги.

Нагадаємо, що уряд Норвегії виділив понад 190 мільйонів доларів США (близько двох мільярдів норвезьких крон) на збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості країни, у тому числі для виробництва артилерійських боєприпасів для потреб України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 15:19