Фото: lavra.ua

Московський патріархат не хоче йти з київської Лаври: подано позов до суду

Ченці та служителі Української православної церкви Московського патріархату, які повинні 29 березня залишити Києво-Печерську лавру, в суді оскаржують своє виселення. Відповідний позов вже подано.

Про це йдеться у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Згідно з наявною інформацією, до Господарського суду міста Києва 23 березня надійшла позовна заява Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/Української Православної Церкви до Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та застосування наслідків недійсності правочину.

Цікаво, що суддя, який повинен був розглядати справу, заявив про самовідвід. Тому справу передадуть уповноваженому працівнику Господарського суду Києва для розв'язання питання про повторний автоматичний розподіл справи.

Нагадаємо, 29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень.

У вівторок, 28 березня, Синод Православної Церкви України схвалив рішення утворити релігійну організацію у Почаївській лаврі. Якщо держава розірве оренду з Московською церквою, то тоді ця парафія зможе проводити службу в монастирі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.03.2023 14:48