Фото: Кабмін

МОЗ перевірить видані з початку війни рішення військово-лікарських комісій, — Ляшко

Міністерство охорони здоров'я України спільно з правоохоронцями проведе перевірки рішень військово-лікарських комісій щодо обмеженої придатності до військової служби, виданих після початку повномасштабної війни.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктора Ляшка, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми перевіримо ті ВЛК, де було виявлено проблеми, перевіримо медзаклади, де було ухвалено високий відсоток рішень про непридатність. Зараз розробляємо алгоритм", — сказав він.

Також Ляшко наголосив, що нещодавно затверджені зміни критеріїв придатності до військової служби призведуть до того, що "людина була непридатна, а стала придатна".

"Усі зміни стосуються категорії "непридатний у мирний час, обмежено придатний у воєнний", — наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що обмежено придатних чоловіків і надалі будуть мобілізовувати до Збройних сил України. Але Рада національної безпеки й оборони з вересня готує деякі уточнення з цього приводу.

Зазначимо, що в Україні діє воєнний стан та відповідно загальна мобілізація, яку президент Володимир Зеленський продовжив до 15 листопада 2023 року. Проте потреби одномоментно набрати 300 тисяч людей до армії на даний час немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 20:57