Фото ілюстративне з відкритих джерел

МВС заявило про блокування Telegram-каналу, який поширював інформацію про теракти у Львові

Telegram-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано. Він адмініструвався з території Російської Федерації.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

У МВС зазначили, що на момент блокування аудиторія онлайн-ресурсу налічувала понад 2500 учасників. Відомо, що канал адмініструвався з території РФ. 

"Вже не вперше ворожа дезінформація намагається посіяти паніку та дестабілізувати настрої в суспільстві. Тривають оперативні заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до поширення повідомлень", — йдеться у повідомленні правоохоронців.

У відомстві наголосили, що безпеці громадян, і особливо дітей у школах, завжди приділяється особлива увага. 

"Правоохоронці мають відпрацьований алгоритм реагування у подібних ситуаціях і неухильно дотримуються його зараз. Усі профільні служби залучені в межах компетенції", — додали у МВС.

Нагадаємо, 21 липня російські хакери здійснили масову кібератаку на українські Telegram-канали, які використовують сервіс автоматизації публікації постів FleepBot.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов переконаний, що в Україні потрібно врегулювати Telegram. У месенджерах беззастережно поширюють російські ІПСО.

Також голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин пропонував заборонити державним органам мати акаунт в Telegram. На його думку, поки не буде перевіреної інформації щодо активів месенджера, держоргани України не повинні мати там своїх акаунтів.

Нещодавно Ярослав Юрчишин повідомляв, що в Україні можуть заблокувати месенджер Telegram, якщо підтвердиться витік інформації. Не виключено, що інформація з месенджера видається секретним службам Російської Федерації.

Своєю чергою очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов зізнався, що читає новини у Telegram-каналі. Представнику розвідки цікаво, як громадяни країни-окупанта сприймають різні події.

Варто зазначити, що у Верховній Раді спростували чутки про те, що офіційним українським засобам масової інформації заборонять використовувати платформу Telegram.

На думку глави Головного управління розвідки Кирила Буданова, месенджер Telegram є загрозою для української національної безпеки. Він потребує верифікації користувачів для можливої відповідальності перед законом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.09.2024 19:55