Фото: Pixabay

МЗС Франції заявило, що Україна має право завдавати ударів по Бєлгороду: у Росії відреагували

У Міністерстві закордонних справ Франції відреагували на обстріл російського Бєлгорода 30 грудня 2023 року. Відомство вважає, що Україна діє в порядку самооборони та має право завдавати удари по країні-терористці.

Зокрема, представник французького МЗС під час брифінгу наголосив, що Росія — держава-агресор, "яка проводить стратегію терору, навмисно завдаючи ударів по важливих об'єктах цивільної інфраструктури, порушуючи міжнародне гуманітарне право".

Водночас у Франції зауважили, що Україна — держава-жертва агресії, яка діє в порядку самооборони відповідно до статті 51 Статуту ООН.

"Росія має можливість покласти край цьому конфлікту і людській трагедії, що його супроводжує, за яку вона несе повну відповідальність. Для цього вона повинна вивести всі свої війська з міжнародно визнаної території України", — наголосили в МЗС Франції.

Реакція Росії

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що в Росії ніколи не любили французів. Політик не погодився з заявами дипломатів про те, атаки по Бєлгороду це "право на самооборону".

"І зараз переконалися в цьому. Написав МЗС Франції. Удар по Бєлгороду із застосуванням касетного боєприпасу  це "право на самооборону". Мразота. Виб*ядки. Виродки", — додав Медведєв.

Медведєв про Францію

Скріншот із Telegram-каналу Дмитра Медведєва

Нагадаємо, що 30 грудня Сили безпеки та оборони завдали ракетного удару по військових об'єктах в російському Бєлгороді. Це стало відповіддю України на варварські обстріли Росії 29 грудня. Своєю чергою, неефективна робота російської протиповітряної оборони завдала руйнувань цивільній інфраструктурі міста.

Додамо, 2 січня у російському місті Бєлгород прогриміли потужні вибухи, які не на жарт налякали росіян. Губернатор Вʼячеслав Гладков заявив, що на Бєлгородом і Бєлгородським районом спрацювала російська ППО. За його словами, було збито дев'ять повітряних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.01.2024 21:11