Фото: tvc

МЗС Росії збрехало, що викликало російського дипломата

Російське Міністерство закордонних справ збрехало, що нібито викликало тимчасового повіреного у справах Великої Британії Тома Додда. Раніше зовнішньополітичне відомство країни-агресорки заявило, що викликало Додда для того, щоб засудити підтримку його країною "терористичних дій з боку України".

Як інформує CNN, у повідомленні країни-окупанта також вказувалося, що тепер британські дипломати зобовʼязані "звітувати" про свої поїздки територією РФ.

"Це була запланована зустріч, проведена на наше прохання як частина стандартної дипломатичної практики", — сказав представник Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку Великої Британії.

Крім того, у Британії заявили, що розглядають заяву про "виклик" дипломата як дезінформацію російської влади. Водночас в уряді Британії не повідомили, для чого вони попросили про зустріч з МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше російський диктатор Володимир Путін збрехав, що РФ не використовує касетні боєприпаси на війні з Україною. Водночас військові та західні аналітики неодноразово доводили, що Росія обстрілювала касетними боєприпасами українські території. Гатила вона по цивільних людях у Харківській, Сумській, Київській, Донецькій, Одеській, Херсонській та Миколаївській областях. Організація Human Rights Watch також наводила докази більш як десяти випадків їх використання Росією.

Водночас Молдова вирішила боротися з російською пропагандою. Так, президентка Мая Санду запропонувала парламенту створити державне відомство для протидії дезінформації й російській пропаганді. Національний центр "Патріот" буде координувати та впроваджувати державну політику у сфері інформаційної безпеки країни. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.07.2023 02:20