Фото: "Вікіпедія"

МЗС жорстко попередило тимчасового повіреного Ірану через можливе постачання Росії ракет

Міністерство закордонних справ України 9 вересня викликало тимчасового повіреного у справах Ісламської Республіки Іран Шахріяра Амузегара. Це пов’язано із повідомленнями про можливе постачання іранських балістичних ракет Росії.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

Наголошується, що відомство висловило Шахріяру Амузегару глибоке занепокоєння української сторони у зв’язку із інформацією щодо можливого постачання Іраном балістичних ракет країні-агресорці Росії.

"Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України від 7 вересня та у жорсткій формі висловлено попередження про те, що підтвердження факту постачання Іраном балістичного озброєння державі-агресору матиме руйнівні та непоправні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, днями західні ЗМІ заявили, що  Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності. Деякі джерела говорили про понад 200 ракет.

Згодом член комітету з питань національної безпеки та зовнішньої політики парламенту Ірану Ахмад Бахшаеш Ардестані визнав, що його країна відправила Росії балістичні ракети. При цьому він додав, що вона потребує їх для обстрілів України.

Натомість попри таке зізнання посадовця, речник іранського міністерства закордонних справ Насер Канаані в коментарі агенції IRNA в неділю вкотре заперечив повідомлення про відправлення балістичних ракет Росії. Він також повторив, що Тегеран нібито "ніколи не був частиною конфлікту", виступає проти війни та "підтримує політичне рішення для врегулювання розбіжностей між Росією й Україною", щоб покласти край конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2024 19:23