Фото: ДПСУ

На Буковині прикордонник за гроші допомагав чоловікам втекти з України (фото)

На Буковині офіцери Державної прикордонної служби України затримали інспектора ДПСУ під час отримання неправомірної вигоди. Йому вже оголосили про підозру.

Про це повідомили в прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Правоохоронці встановили, що військовослужбовець за грошову винагороду надавав службову інформацію про розміщення прикордонних нарядів та допомагав правопорушникам незаконно перетнути кордон. 

"Прикордонника було викрито під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 60 000 гривень за сприяння в незаконному перетині через державний кордон з Румунією особам призовного віку", — повідомили в ДПСУ.

За цим фактом вже розпочали кримінальне провадження. Наразі інспектору прикордонної служби повідомили про підозру за ч.3 ст.368 ККУ "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

"Санкція статті передбачає від п'яти до десяти років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна. Слідчі дії тривають", — додали в прес-службі.

Інспектор ДПСУ отримав 60 тисяч хабаря
Фото: ДПСУ

 Нагадаємо, НАБУ та САП передали до суду справу про найбільший задокументований хабар в історії України  — 21 млн євро та 5,5 млн доларів США. Серед обвинувачених — голова Державної фіскальної служби Роман Насіров та його радник Олег Бахматюк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.05.2023 11:54