Скріншот із відео

На Буковині священник УПЦ МП відмовився відчинити двері до вівтаря на похороні українського бійця (відео)

У селі Шебутинці Дністровського району Чернівецької області священник Української православної церкви Московського патріархату не хотів відчиняти двері до вівтаря на похороні українського захисника. Це сталося під час відспівування місцевого мешканця, воїна Збройних сил України Анатолія Харабари.

Відповідне відео в середу, 1 листопада, опублікував у Facebook капелан Православної церкви України Роман Грищук. Отець Петро погодився це зробити лише тоді, коли один із присутніх на похороні розпочав знімати те, що відбувалося, на телефон і ще раз попросив священнослужителя відчинити вівтар,

Він розповів, що родина сумнівалася в поглядах місцевого священника, тому запросила капеланів Православної церкви України відспівати загиблого.

З отцем Петром погодили, що служба відбуватиметься в храмі. Однак, як заявив Грищук, священнослужитель УПЦ МП принципово не хотів відчиняти ворота у вівтар під час молитви, хоча на Буковині так роблять під час кожного відспівування покійника.

"Мотивував він це тим, що, на його думку, ми цього воїна-Героя можемо поховати навіть під клубом…" — написав капелан.

Він звернув увагу на те, що отець Петро під час конфліктної ситуації "розсівся по-царськи" на Горному місці — символічному кріслі за престолом, який символізує присутність бога.

Нагадаємо, що наприкінці вересня священник Української православної церкви московського патріархату не дозволив провести заупокійну Літургію за загиблим воїном у храмі в Сарненському районі Рівненської області. За словами народного депутата України від "Європейської Солідарності" Ірини Геращенко, родина українського Героя мала везти труну воїна за 18 кілометрів — у Свято-Покровський храм міста Сарни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.11.2023 16:17