Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

На Буковині ТЦК відмовився надавати чоловіку відстрочку: що вирішив суд

У Чернівецькій області територіальний центр комплектування не надав відстрочку громадянинові, який має батька з інвалідністю другої групи. Чоловік звернувся до суду.

Про це стало відомо з судової справи, опублікованої в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, у рішенні Чернівецького окружного адміністративного суду йдеться, що військовозобов'язаний чоловік звернувся до суду після відмови ТЦК у наданні йому відстрочки від військової служби. Там заявили про відсутність доказів про те, що у його родині немає інших працездатних осіб, які могли б утримувати батька позивача.

Втім, громадянин надав суду всі необхідні документи, включно з довідкою медико-соціальної експертної комісії та пенсійним посвідченням батька.

Своєю чергою суд вирішив, що чоловік має право на відстрочку та визнав відмову ТЦК неправомірною. Зокрема, рішенням суду було встановлено, що військкомат зобов'язаний видати чоловіку документ про відстрочку від призову, а також постановив стягнути дві тисячі гривень на користь позивача для покриття витрат на надання йому правової допомоги.

Рішення суду

Скриншот: Єдиний державний реєстр судових рішень

Нагадаємо, раніше прес-служба Тернопільського ТЦК та СП повідомляла, що у Тернополі чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, розбив скляні двері та намагався увірватися до будівлі військкомату. У такий спосіб він вимагав, аби його мобілізували на фронт. Військові зауважили, що у чоловіка є відстрочка від мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.09.2024 10:26