Фото ілюстративне зі соцмереж

Смерть у військкоматі на Закарпатті: у ТЦК відповіли на закиди Лубінця

У Закарпатському ТЦК нещодавно помер чоловік. Його донька заявила, що це сталося через побиття батька військовими. Омбудсмен Дмитро Лубінець звернув увагу на те, що на Закарпатті зростає кількість звернень громадян щодо неправомірних дій співробітників територіальних центрів комплектування. У зв'язку з цим він скерував запит до генерального прокурора.

На це офіційно відреагували в Закарпатському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

"Громадянин 28 серпня цього року під час розпиття алкогольних напоїв зі своєю співмешканкою застосував до неї засоби фізичного впливу, внаслідок чого співмешканка звернулася до правоохоронних органів. Після проведених відповідних законних процедур громадянина доставили до Другого відділу Мукачівського РТЦК для перевірки військово-облікових даних, внаслідок чого встановили, що він підлягає призову на військову службу з мобілізації", — йдеться в повідомленні.

Там додали, що після проходження лікарської комісії військового призначили до відправлення в команду до навчального центру. 1 вересня під час транспортування команди до навчального центру громадянин звернувся до військовослужбовців, які його супроводжували, зі скаргами на погіршення самопочуття.

"Військовослужбовці викликали карету швидкої допомоги, Громадянина госпіталізували до Свалявської міської лікарні. На жаль, 4 вересня він помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи встановлено, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку) та не пов'язана з травматичними подіями", — наголосили в Закарпатському ТЦК.

Військові із Закарпаття вважають, що надмірно сенсаційні заголовки та повідомлення у ЗМІ, які базуються на неповній інформації, дестабілізують ситуацію та шкодять мобілізаційним заходам.

"Після оприлюднення допису уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця керівництво Закарпатського ОТЦК негайно провело робочу зустріч з його представником Андрієм Крючковим, де обговорили цей інцидент і надали всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії. Дотримання прав, свобод та інтересів громадян України є пріоритетом для Закарпатського ОТЦК", — підсумували військові.

Нагадаємо, що в Луцьку правоохоронці затримали чоловіка, який здійснив постріли з рушниці по військових на посту охорони Луцького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Йому загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.09.2024 13:41