Шура Рязанцева. Джерело: соцмережі

На фронті загинула кримчанка Шура Рязанцева: раніше вона була стилісткою Зеленського

Військовослужбовиця Шура Рязанцева загинула на фронті. Вона мала позивний "Ялта". Раніше, під час Революції Гідності, вона витягувала поранених на вулиці Інститутській. А також працювала стилісткою у "Кварталі 95", зокрема, у Володимира Зеленського.

Про це повідомила її сестра Валерія Рязанцева.

"На превеликий жаль, Шурочки більше немає…" — зазначила вона.

Шура родом із Криму. До повномасштабного вторгнення Росії вона працювала стилісткою, одягаючи, зокрема, акторів "Кварталу 95" і президента України Володимира Зеленського.

Вона розповідала, що поштовх до її шляху у стилістиці розпочав Андрій Кузьменко ("Скрябін").

"Мені дав старт Андрій Кузьма. Він в мене повірив. Він завжди говорив й повторював про те, що Саня, Сашка, йди стилістом. Ну ви знаєте, як він може. І я тоді почала свій шлях. Це був 2006 рік після Помаранчевої Революції, потроху й дійшла до того, що я потрапила у п’ятірку найкращих стилістів України та Росії, а також працювала з нашим президентом Володимиром Олександровичем й з усією командою", — казала військовослужбовиця.

Однак її життя змінила Революція Гідності. Одного разу, коли вона везла костюми до Жовтневого палацу вночі 30 листопада, вона стала свідком побиття студентів на Майдані Незалежності. Вона також була на Інститутській, де допомагала витягувати поранених, і саме там Герой Небесної сотні Роман Гурик врятував їй життя.

У березні 2014 року Шура разом з іншими активістками вирушила до Криму, який вже був окупований російськими військовими без розпізнавальних знаків. На одному з блокпостів їх затримали, і вона провела п’ять днів у полоні. Ці події вона пам'ятала в деталях навіть через 10 років.

Після цього більше не поверталася до Криму. Щоб забути важкі спогади, Шура відкрила власну костюмерну і працювала з відомими артистами, зокрема, з гуртом "Бумбокс". Однак на початку 2022 року вона відчувала, що російське вторгнення неминуче. 9 березня жінка приєдналася до лав тероборони. Вона виконувала завдання в Київській області, під Бахмутом тощо.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що, працюючи на завданні на фронті, загинув один із найкращих фотографів Збройних сил України. Не стало військового фотомайстра Арсена Федосенка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2024 16:38