Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

На фронті зменшилася перевага Росії у використанні артилерії, — ЗМІ

Останнім часом Росія втрачає свою значну перевагу на фронті у використанні боєприпасів на війні проти України. Раніше вона сягала співвідношення "один до семи", зараз це приблизно "один до трьох".

Про це повідомило видання "РБК-Україна" з посиланням на джерела у Генеральному штабі Збройних сил України. Зокрема, раніше росіяни використовували близько 70 тисяч боєприпасів, а Україна — 10 тисяч, зараз же українські захисники використовують 15 тисяч, а Росія — 45 тисяч.

При цьому, за словами співрозмовника журналістів, росіяни використовують близько 1 300 FPV-дронів за добу. Але українські захисники запускають більше таких безпілотників.

Ще наприкінці червня в Генштабі заявляли про те, що співвідношення у використанні артилерії між Україною та Росією скоротилося. При цьому наприкінці лютого президент України Володимир Зеленський пояснював, для чого важливо скоротити розрив у використанні артилерії з Росією. За його словами, за співвідношенням 1:3 або 1:1,5 українські захисники зможуть продовжувати деокупацію територій.

До речі, новини про скорочення розриву використання боєприпасів з'явилися на тлі початку надання Україні снарядів у рамках чеської ініціативи.

Нагадаємо, сьогодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна отримала перші 50 тисяч снарядів у рамках чеської ініціативи щодо постачання боєприпасів нашим військовим. Частина з них уже посилюють бійців на лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 20:35