Фото: armyinform.com.ua

Україна отримала від Чехії 50 тисяч снарядів: частина — вже на фронті

Україна отримала перші 50 тисяч снарядів у рамках чеської ініціативи щодо постачання боєприпасів нашим військовим. Частина з них вже посилюють бійців на лінії фронту.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Чеська ініціатива вже діє. Перші 50 тисяч снарядів надійшли до України, і частина цих боєприпасів прямо зараз на лінії фронту знищує російських окупантів", — зазначив він.

Прем'єр особисто подякував за цю ініціативу президенту Чехії Петру Павелу та поінформував про успішні спільні консультації урядів, за підсумками яких підписано сім документів.

Також обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час зустрічі президентів України та Чехії у Вашингтоні, посилення протиповітряної оборони України та виклики у сфері енергетики.

"Подякував президенту за його особисту участь у Глобальному саміті миру та в саміті НАТО. Надзвичайно цінуємо ці зусилля на підтримку нашої держави", — підсумував Шмигаль.

Варто зазначити, що декілька днів тому президент Чехії Петр Павел оприлюднив подробиці постачань артилерійських боєприпасів до України в рамках чеської ініціативи. Основна ціль — 2024 року доставити Силам оборони 500 тисяч снарядів.

Нагадаємо, Україна та Чеська Республіка підписали низку важливих угод. Зокрема, про будівництво нового патронного заводу на території нашої країни та про співпрацю в енергетиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 19:30