Фото ілюстративне. Джерело: Нацполіція

На Харківщині ускладнена евакуація цивільних через обстріли росіян по переправах, — ОВА

У Харківської області фіксується зниження темпів евакуації. Ситуація ускладнюється тим, що російські загарбники бʼють по переправах.

Про це у Telegram-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами посадовця, загалом дев'ять тисяч людей підлягають евакуації з населених пунктів Куп’янського напрямку, з них понад чотири тисячі 800 жителів саме Куп’янської громади.

"Пріоритет — лівий берег, де залишається понад 2700 людей. Ситуація ускладнюється тим, що росіяни бʼють по переправах. Що унеможливлює забезпечення відновлення критичної інфраструктури на тій території", — написав Синєгубов.

Очільник Харківської ОВА також повідомив, що 169 місцевих жителів, зокрема 79 дітей, потрібно евакуювати з Борівської громади, де вкрай напружена безпекова ситуація.

Раніше Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило, що через безпекову ситуацію влада погодила рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми родинами із селища Борова на Харківщині. Вона проводитиметься протягом 60 діб.

Також повідомлялось, що 15 жовтня Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про примусову та обов'язкову евакуацію всіх цивільних з низки населених пунктів області. Зокрема, цивільних вивозитимуть і з міста Куп'янськ, яке постійно перебуває під ворожими обстрілами.

Нагадаємо, у Донецькій області дещо змінилися темпи й особливості евакуації. Зокрема, з населених пунктів на Покровському напрямку виїжджає менше людей. Натомість із Костянтинівського — більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2024 21:34