Фото: Руслан Руснак. Джерело – Telegram-канал Astra

На Херсонщині російський поліціянт до смерті замордував українця, — ЗМІ

Поліціянт із Підмосков'я Російської Федерації зізнався, що замордував до смерті українця в окупованій Горностаївці Херсонської області. Злочинцю у цій справі допомагали четверо колег.

Про це повідомляє Telegram-канал ASTRA.

20 листопада 2023 року після допиту російськими силовиками в будівлі "МВС" в окупованій Горностаївці помер 27-річний українець Руслан Руснак. За даними джерела, убитого чоловіка ховали таємно від громадськості та під контролем силовиків. Від побиття та тортур тіло чоловіка було синє. Ще три можливі жертви російських силовиків у Горностаївці безвісти зникли три місяці тому.

Руслан Руснак, якого закатували окупанти на Херсонщині

Фото: Telegram-канал ASTRA

Як зазначає Astra, 12 лютого 2024 року в тортурах над Руснаком зізнався 47-річний поліціянт із Люберець старший лейтенант поліції Ігор Піменов. Він приїхав працювати на окуповану територію України у березні 2023 року. Рашист працював у горностаївській окупаційній поліції старшим опером групи економічної безпеки.

Окупант Ігор Піменов закатував Руслана Руснака на Херсонщині

Фото: Telegram-канал ASTRA

Піменов розповів, що катував українця разом із чотирма іншими поліціянтами — так званим "начальником ВМВС Горностаєвський" полковником поліції Андрієм Полевщиковим, який ще 2021 року був начальником ВМВС Росії у Жовтневому районі міста Томська; його заступником — підполковником Меркуровим В.А.; капітаном поліції Плюхіним В.М. та опером, майором поліції Денисовим А.Б.

Окупант Андрій Полевщиков закатував Руслана Руснака на Херсонщині

Фото: Telegram-канал ASTRA

За що вбили Руслана Руснака

За словами Піменова, вони затримали Руслана Руснака у нього вдома вранці 20 листопада, доставили до ВМВС на вулиці Торгова, 12. Там йому завдавали тілесних ушкоджень, вибиваючи визнання у наведенні ЗСУ, які атакували відділ поліції безпілотниками 13 листопада. Вже о 16:00 затриманий помер просто на очах силовиків. Днями всіх п'ятьох поліціянтів затримали колеги, а окупаційний "слідчий комітет" порушив справу про перевищення посадових повноважень.

За кілька днів після затримання Руслана Руснака у Горностаївці було затримано ще як мінімум шістьох мирних громадян — двох чоловіків відпустили через кілька днів, а щонайменше троє із затриманих безслідно зникли. Це брати-близнюки Іван та Антон Штепа та 23-річний Денис Шум.

Нагадаємо, 20 грудня в одному з населених пунктів на тимчасово окупованій частині Херсонщини окупанти застрелили школяра. Вбивство восьмикласника сталося на очах у родини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.02.2024 19:20