Фото: report.if.ua

На Івано-Франківщині місцеві мешканці заблокували блокпост та побили військовослужбовця: в ТЦК відреагували

На Івано-Франківщині місцеві жителі перекрили дорогу та заблокували роботу працівників територіального центру комплектування (ТЦК) та соціальної підтримки (СП). Громадяни вимагали прибрати блокпост, встановлений при в'їзді до Ворохти.

Відповідні відео з'явилися у соцмережах.

За словами громадян, блокпост відлякує туристів, а село втрачає доходи. Мітинг, який влаштували місцеві, переріс у бійку, внаслідок якої постраждав військовий. Також був пошкоджений його транспортний засіб.

Мітинг у Ворохті: реакція ТЦК

В Івано-Франківському центрі комплектування та соціальної підтримки відреагували на інцидент та заявили, що даний блокпост прибрали.

"Блокпост у Ворохті прибраний. Але військовослужбовці ТЦК будуть і надалі будуть перевіряти документи осіб, які приїжджають у місто", — зазначили військові.

За словами працівників ТЦК, при в’їзді у Ворохту стояв блокпост, на якому перевіряли документи. Місцевих жителів це дуже обурило і вони завили, що на курорт не їдуть особи, "які уникають свого конституційного обов’язку служби в армії".

"Сьогодні жителі Ворохти почали конфлікт. Напали на військовослужбовця ТЦК та побили його машину. Даний військовослужбовець був поранений та воював за "побідних осіб". Така подяка. Нам не зрозуміло, проти чого протестують місцеві жителі? Проти своїх же односельчан, які воюють зараз і захищають нашу країну? Проти сотень тисяч чоловіків, які ризикують життям і воюють за нашу державу? Можливо, місцеві протестують взагалі проти України? Ці питання риторичні", — зазначили в ТЦК.

Нагадаємо, 11 червня, в Книжківці Хмельницької області чоловік із ножем напав на працівника ТЦК. Це відбулося під час перевірки документів. Нападника затримали, тривають слідчі дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.07.2024 18:25