Фото: glavcom.ua

На Київщині повністю відновили електропостачання після ранкової російської атаки

У Києві та області енергетики повністю відновили електропостачання. Зокрема, вдалося повернути живлення у 184 тисяч родин, які через ранкову атаку ворога залишилися без світла.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК у Telegram.

"Всі домівки у Київській області знову зі світлом після ранкових обстрілів", — йдеться у повідомленні.

Зокрема енергетики ДТЕК повернули електропостачання для 184 тисяч родин у Бучанському, Вишгородському та Фастівському районах Київщини.

"Дякуємо ППО та ДСНС за потужну злагоджену роботу. Вірте в енергетиків", — додали у прес-службі.

Варто зазначити, що заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що внаслідок ворожої атаки були пошкоджені лінії електропередач, а самі енергетичні об'єкти вціліли. Вона також підкреслила, що у цьому році енергетика нашої держави є більш захищеною, адже протиповітряна оборона є набагато сильнішою ніж була минулої зими.

Масований обстріл України 2 січня: що відомо

Вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони. 

За словами головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, у ніч на 2 січня ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому — 29 грудня 2023 року. Було атаковано цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. Основний напрямок удару — столиця України. Станом на 11:00 було відомо про 92 поранених й чотирьох загиблих. Проте згодом цифра збільшилася до 127 поранених та п'ятьох загиблих.

Водночас керівниця об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк заявила, що війська країни-агресорки під час обстрілу 2 січня здійснювали пуски ракет по території України з Каспійського моря, використовуючи складний маршрут.

За підрахунками Forbes масована ракетна атака по Україні 2 січня обійшлась країні-агресору у близько 620 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше заступник міського голови, секретар Київради Володимир Бондаренко заявив, що після ракетної атаки Росії 2 січня не планується планових відключень електроенергії у Києві. Наразі енергетики не бачать такої необхідності. Він також наголосив, що подальші дії влади та енергетиків залежатимуть від поточної ситуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 20:36