Джо Байден. Джерело: Офіс президента України

На кордоні Йорданії та Сирії дрон атакував американських військових, є загиблі: реакція Байдена

У суботу, 27 січня, ввечері на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону безпілотник атакував американських військових. Унаслідок події троє осіб загинули, багато хто отримав поранення.

Про це повідомив Reuters.

Президент США Джо Байден поклав відповідальність за напад на американських військових на підтримувані Іраном угруповання.

"Хоча ми все ще збираємо факти про цей напад, усе ж знаємо, що його скоїли радикальні бойові групи, яких підтримує Іран і які діють у Сирії та Іраку", — заявив він.

Загибель військових стала першим випадком загибелі саме американських бійців у регіоні з початку війни в Секторі Гази. За словами Байдена, напад стався в суботу ввечері.

"Ми продовжуватимемо виконувати їхні зобов'язання щодо боротьби з тероризмом. І не сумнівайтеся — ми притягнемо до відповідальності всіх винних у той час і в той спосіб, які ми виберемо", — констатував президент.

Згодом стало відомо, що загинули троє військовослужбовців армії США і ще понад 20 зазнали поранень. Про це повідомила агенція BBC.

"Троє американських військовослужбовців, яких ми втратили, були патріотами у найвищому розумінні. Ми з першої леді Джилл Байден приєднуємося до сімей і друзів наших загиблих — і американців у всій країні — у сумі за втратою цих воїнів у цій мерзенній і цілком несправедливій атаці", — наголосив американський президент.

Водночас у Центральному командуванні США поінформували, що 25 американських службовців зазнали поранень через удар БпЛА.

Нагадаємо, що єменські хусити ввечері 18 січня випустили дві протикорабельні балістичні ракети по американському танкеру Chem Ranger. Снаряди впали у воду поряд зі судном. Інформації про пошкодження і поранених не надходило.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.01.2024 22:36