Фото: mukachevo.net

На кордоні з Польщею з 1 серпня запрацює "єЧерга" для автобусів

Електронна черга для регулярних автобусних рейсів запрацює на кордоні з Польщею, а саме у пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ".

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Щоб перетнути пункт пропуску "Ягодин — Дорогуськ" від 1 серпня водіям чи логістам варто буде зареєструвати автобус у системі "єЧерга" та приїхати до кордону в зазначений у маршруті час", — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що запуск "єЧерги" для автобусів  це частина реформи міжнародних пасажирських перевезень для забезпечення комфорту пасажирів. 

"На час тестового періоду час очікування на перетин кордону не буде змінюватись, адже йдеться лише про налаштування нового сервісу. Після налаштування всіх процесів — черги із пасажирських автобусів перед пунктами пропусків мають зникнути – і відповідно автобусні перевезення будуть відбуватися тільки згідно з "еЧергою", — каже заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Наразі послуга буде стосуватись лише регулярних рейсів. Водіям варто лише зареєструватись в системі та приїхати до пункту пропуску у передбачений автобусним маршрутом час.

Як працює "єЧерга"

Щоб перетнути кордон за допомогою "єЧерги", необхідно зареєструватися на сайті echerha.gov.ua. Після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, а також час заїзду до пункту пропуску. Перевагами "єЧерги" для українців є простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача та колосальна економія часу.

Цей проект також має переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх. Держава своєю чергою знайде свою вигоду через впорядкування перевезень, ліквідацію фізичних черг та аналіз транспортних потоків.

Нагадаємо, 8 травня на 16 пунктах пропуску стартувала послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.07.2023 15:15