Фото: Сили оборони Півдня

На Миколаївщині тракторист підірвався на російській міні: в якому стані потерпілий (фото)

У п'ятницю, 22 грудня, на Миколаївщині тракторист наїхав на вибухонебезпечний пристрій, який здетонував. Інцидент стався поблизу села Новопетрівка Баштанського району. Чоловік отримав мінно-вибухову травму.

Про це повідомили Сили оборони Півдня.

"У Баштанському районі чоловік травмувався через детонацію невідомого боєприпасу" — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 22 грудня на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що орієнтовно об 11:00 під час проведення земляних робіт в полі за межами села Новопетрівка Широківської територіальної громади Баштанського району чоловік на тракторі наїхав на невідомий вибухонебезпечний предмет, який здетонував.

Згідно з наявною інформацією, в результаті вибуху водій отримав мінно-вибухову травму. До медичного закладу 35-річний потерпілий звернувся самостійно. Наразі стан здоров'я постраждалого оцінюють медики.

Варто додати, що з початку року зареєстровано 56 подібних випадків, внаслідок яких загинуло 17 людей. Також відомо про одну дитину, яка загинула внаслідок мінування. Ця статистика продовжує зростати.

"Тож закликаємо усіх бути пильними та обережними! Не наражайте самі себе на небезпеку, забуваючи про потенційну мінну небезпеку та правила поведінки в місцях, де перебували окупанти, або велись активні бойові дії, адже ризик натрапити на боєприпас в цих місцевостях досить високий", — наголосили військові.

Варто додати, що в Україні з початку повномасштабного вторгнення Росії від мін і вибухонебезпечних предметів загинула 261 людина. Серед них 14 дітей.

Нагадаємо, на початку листопада житель Харківської області на власному подвір'ї підірвався на ворожій міні. Чоловік отримав осколкові поранення, його госпіталізували до медичного закладу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 21:17