Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

На озброєнні ЗСУ з'явиться вогнемет українського виробництва: що про нього відомо

Піхотний реактивний вогнемет розробили фахівці одного з українських підприємств оборонно-промислового комплексу. Міністерство оборони кодифікувало та допустило цю зброю до експлуатації у Збройних силах України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Там розповіли, що це переносна зброя, призначена для ураження вогневих точок противника, легкоброньованої й автомобільної техніки.

Також, за інформацією українського оборонного відомства, з вогнемета можна знищувати живу силу противника за укриттями, перепонами та на відкритій місцевості.

Вогнемет оснащений реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. За своєю фугасною дією вибух цієї гранати еквівалентний детонації артилерійському снаряду великого калібру. У місці її влучання з’являється шар вогню об’ємом близько п’ятнадцяти кубічних метрів і утворюється область підвищеного тиску.

Фахівці додали, що температура горіння — майже 2 500 градусів. Небезпека для живої сили противника зберігається на відстані понад півсотні метрів від епіцентру вибуху. Зазначається, що особливо ефективним є використання вогнемета під час штурмових дій в міському середовищі: на ділянках з капітальною забудовою, заглибленими укриттями тощо. Наприклад, противник, який укрився у цегляному будинку, не матиме шансів на виживання, якщо постріл вогнемета вибухне всередині.

Нагадаємо, в липня стало відомо, що Міністерство оборони України тестує нову полегшену модель бронежилета. Він відзначається легкістю конструкції, мобільністю та зручністю для виконання маневрових дій під час штурмових і спеціальних операцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 16:47