Фото: Gage Skidmore/www.flickr.com

"На росіян чекає грубе пробудження": американський сенатор розкрив подробиці контрнаступу ЗСУ

Контрнаступ Збройних сил України, ймовірно, розпочнеться відносно скоро. Коли почнеться наступ українських сил, то на росіян чекає "грубе пробудження".

Таку заяву зробив американський сенатор Ліндсі Грем після візиту до Києва.

Про це повідомляє Politico.

За словами сенатора, президент України Володимир Зеленський з командою детально ознайомили його зі своїми військовими планами.

"Найближчими днями ви побачите досить дивовижну демонстрацію сили з боку українців", — запевнив Грем.

Варто відзначити, що Грем не розголошує жодних деталей щодо контрнаступу ЗСУ чи його часу. Проте, він запевнив, що вже розпочалися "формувальні операції" — тобто удари, які розтягують оборону росіян та турбують планувальників РФ щодо того, що буде далі. На думку політика, це означає, що сам контрнаступ, ймовірно, розпочнеться найближчим часом.

Грем також вважає, що Україна зможе витіснити армію Росії до кінця року. Він також додав, що першочерговим завданням має бути "повернення певних стратегічних місць".

За словами політика, він запевнив Зеленського у підтримці. 

"Я зроблю все, що в моїх силах, щоб у вас був надійний пакет зброї та технологій для завершення роботи", — додав Грем.

Нагадаємо, видання  Financial Times повідомляло, що Україна намагається обдурити російських окупантів та підготувати поле бою перед контрнаступом. Для цього проводить серію операцій.

Відомо, що командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський нещодавно відвідав підрозділи українських військових на Лиманському напрямку. Невдовзі Збройні сили України розпочнуть контрнаступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 09:09