Роман Головатюк. Джерело: Facebook-сторінка Кам'янець-Подільської міської ради

На війні загинув чемпіон світу з кікбоксингу Головатюк

Український чемпіон світу з кікбоксингу Роман Головатюк загинув на війні. Із перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну він добровольцем пішов на фронт.

Про це повідомила Кам'янець-Подільська міська рада на своїй сторінці у Facebook. Там зазначили, що світову першість у розряді K-1 українець вигравав 2019 року. Також здобував бронзову нагороду чемпіонату світу 2021 року. 2017 року Головатюк представляв Україну на Всесвітніх іграх у Польщі, де здобував срібло найважчої категорії понад 91 кілограм.

"За покликом серця Роман полишив спортивну кар'єру та з перших днів війни добровольцем пішов туди, де був потрібен", — зауважив міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Посітко.

Він додав, що Роман був відомою особистістю в місті, в Україні, у світі.

"Спортсмен, чемпіон, патріот України та справжній козак. Він зробив потужний внесок у розвиток українського спорту", — акцентував Посітко.

Незабаром, 30 вересня, спортсменові мало виповнитися 29 років. За кар'єру в кікбоксингу він двічі тріумфував на змаганнях Кубка світу, двічі здобував бронзу чемпіонатів Європи 2016 та 2018 років.

"Це велика втрата для всієї України. На жаль, тепер він залишиться в історії України та нашій пам'яті. Спи спокійно, наш Герою, світла пам'ять, Чемпіоне!" — підсумував Михайло Посітко.

Нагадаємо, декілька днів тому на фронті під час виконання бойового завдання загинув артист українського театру Олександр Сердюк. Його життя обірвалося у віці 42 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 31.08.2024 22:34