Приземлений квадрокоптер, який переправляв сигарети за кордон. Джерело: ДПСУ

На Волині прикордонники приземлили квадрокоптер зі сигаретами контрабандистів

У Волинські області 9 грудня українські прикордонники приземлили квадрокоптер. За його допомогою контрабандисти планували переправити до Польщі сигарети.

Про це повідомила прес-служба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України — Західний кордон.

"Оперативники Волинського загону спільно з військовослужбовцями відділу "Рівне" припинили чергову спробу незаконного переміщення через українсько-польський кордон тютюнових виробів", — йдеться в повідомленні.

Прикордонники додали, що під час реалізації оперативної інформації про можливий контрабандний рейс вони за допомогою радіолокації відстежили рух квадрокоптера в бік кордону.

"Скориставшись антидроновою рушницею, наряд приземлив літальний апарат з підвішеним пакунком. У ньому виявили 500 пачок сигарет, які зловмисники в такий спосіб планували доставити до Польщі", — пояснили в Держприкордонслужбі.

Квадрокоптер і тютюнові вироби прикордонники передали представникам Бюро економічної безпеки у Волинській області. Зараз встановлюють усі обставини правопорушення та триває пошук осіб, причетних до незаконного переміщення контрабандного товару.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Детективи територіального управління Бюро економічної безпеки України в Одеській області виявили у Ренійському морському торговельному порту 45-футовий контейнер зі сигаретами іноземного походження. Там зазначили, що контейнер і вантаж ввезли з Об’єднаних Арабських Еміратів із порушенням митного та податкового законодавства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.12.2023 03:06