Фото: росЗМІ

На Запоріжжі самоліквідувались 20 окупантів через вживання невідомої речовини, — Генштаб

Російські загарбники продовжують зазнавати втрат, зокрема, і небойових. Так, в одному із підрозділів противника, що перебуває у Мелітопольському районі Запорізької області, внаслідок отруєння через вживання невідомої речовини, 24 квітня померли 20 окупантів.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні 28 квітня.

Зазначається, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Поміж тим, здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них — Вільне Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Херсон та Берислав Херсонської області. Також минулої доби, вночі, ворог завдав ракетного удару по Миколаєву.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу противника. Водночас нашими захисниками було збито шість ворожих БпЛА різного типу. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два пункти управління, район зосередження живої сили противника, засіб протиповітряної оборони, склад боєприпасів та два артилерійських підрозділи.

Атаки ворога

Російський агресор не полишає намірів щодо окупації нашої території, продовжує вести загарбницьку війну. Противник і надалі застосовує тактику терору. Ігноруючи закони та звичаї ведення війни, завдає ударів по цивільних об’єктах.

28 квітня російські терористи завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Інформація щодо наслідків наразі уточнюється. 

У четвер противник завдав вісім ракетних та 31 авіаційного удару, здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби здійснив понад 65 атак на зазначених ділянках фронту, проте усі вони були відбиті підрозділами сил оборони. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші воїни мужньо тримають оборону.

Нагадаємо, російські загарбники застосовують нову тактику ракетних обстрілів, щоб ускладнити здатність української системи протиповітряної оборони виявляти повітряні цілі. Як повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW), про це свідчить ракетний удар по Миколаєву у ніч на 27 квітня. Тоді рашисти випустили по місту чотири "Калібри".

Раніше у Повітряних силах ЗСУ наголошували, що росіяни змінили тактику ракетних обстрілів. Тепер ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Також військові повідомляли, що значну частину боєприпасів для протиповітряної оборони ЗСУ використали під час масованих обстрілів ворога восени та взимку. Водночас, за словами очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, ймовірно, на сьогодні окупанти виробляють нові ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2023 07:03