Фото: Ентоні Блінкен. Джерело – Офіс президента

На засідання ОБСЄ у Скоп'є прибуде Блінкен: туди запросили рашиста Лаврова

У засіданні ОБСЄ, яке пройде у Північній Македонії, візьме участь державний секретар США Ентоні Блінкен. У Скоп'є також буде присутній глава МЗС Росії Сергій Лавров. 

Про це повідомив представник Держдепартаменту США, пише "Голос Америки".

Високопосадовець США, відповідаючи на питання про можливість будь-якої зустрічі між Блінкеном і Лавровим, заявив, що "вони цього не очікують".

"Ми поважаємо можливість кожної країни ухвалювати рішення про те, чи варто їм брати участь, чи ні. Ми вважаємо, що це корисний форум для взаємодії з членами ОБСЄ, і тому збираємося відвідати його", — сказав він.

Представник Держдепу також відповів на питання, з яким повідомленням Ентоні Блінкен їде на це засідання.

"Я вважаю, що ОБСЄ є справді важливою інституцією для розв'язання політичних питань та питань із прав людини в Європі. І тому держсекретар США збирається бути там на знак солідарності з громадянами Північної Македонії, які мали важкий рік і виконали чудову роботу, а також щоб висловити солідарність з іншими членами ОБСЄ", — додав посадовець.

Хто бойкотує засідання ОБСЄ

Зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ у Північній Македонії має пройти з 30 листопада по 1 грудня в Скоп'є. Глави МЗС України, Латвії, Естонії та Литви заявили, що бойкотуватимуть це засідання через присутність там Лаврова.

Нагадаємо, Болгарія дала дозвіл на переліт спеціального авіаційного підрозділу "Росія" через територію повітряного простору Республіки Болгарія для здійснення рейсу з транспортування делегації для участі в міжнародному форумі.

Тиждень тому Естонію не змогли затвердити головою ОБСЄ на 2024 рік. Російська Федерація разом з Білоруссю наклали вето на це рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.11.2023 09:41