Фото: НБУ

Нацбанк тимчасово призупинив ліцензії фінансовим компаніям з ТОТ

Національний банк України тимчасово зупинив ліцензії фінансовим установам, які зареєстровані на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). Йдеться про 20 небанківських компаній.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

"НБУ тимчасово зупинив ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг двадцяти небанківським установам, місцерозміщення яких відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб (ЄДР), фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є тимчасово окупована Росією територія України", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення було прийнято на підставі закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії". Так, тимчасове зупинення ліцензії передбачає, що небанківській установі забороняється здійснювати діяльність з надання фінансових послуг (до прийняття Національним банком рішення про поновлення ліцензії).

Варто зазначити, що ліцензія може бути поновлена регулятором за заявою надавача фінансових послуг протягом 90 календарних днів з дня внесення до переліку територій відомостей, відповідно до яких визначається дата завершення тимчасової окупації території його місцерозташування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованій території Луганської області банки надавали інформацію про своїх клієнтів до військкоматів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.01.2024 18:43