Фото: vsim.ua

Національний мультитест у 2024 році: Міносвіти затвердило графік

Міністерство освіти та науки України затвердило порядок проведення національного мультипредметного тесту у 2024 році. Випускники складатимуть його з 14 травня до 19 липня. Саме за його результатами абітурієнти вступатимуть до вишів.

Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

"Визначили дати проведення НМТ — з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться й основна, і додаткова сесії", — написав він у  Facebook.

За його словами, у 2024 році вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Три обов’язкових, а один — на вибір. Кількість обов'язкових предметів цьогоріч збільшилася через історію України.

"Знати та розуміти історію своєї країни, наші виклики та перемоги — це база в усі часи, а у воєнний час це також і питання національної безпеки. Водночас зробили все, щоб повідомити про обовʼязковість складання історії України як раніше. Тож уже з вересня старшокласники могли почати підготовку", — наголосив він.

Абітурієнт складатиме іспит протягом одного дня у два етапи: перші 120 хвилин відведено на українську мову й математику, а після перерви, що триватиме 20 хвилин, випускник матиме ще 120 хвилин часу для складання історії України та обраного предмета.

Фото: МОН

Фото: МОН

В Українському центрі оцінювання якості освіти проінформували, що у тестах з української мови, української літератури, історії України, біології, хімії та географії будуть по 30 завдань, із математики й фізики — 22 і 20 відповідно, а з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької, французької) — по 32.

Фото: МОН

Фото: МОН

Нагадаємо, вартість навчання в Україні на контрактній формі на деяких спеціальностях може підвищитися. Деякі виші розглядають такий варіант. Однак це не означає, що хтось може залишитися без гідної освіти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.01.2024 21:05