Нафтопереробний завод "Роснефти" у Туапсе зупинив роботу після удару дронів, — Reuters

Нафтопереробний завод "Роснефти" у місті Туапсе припинив роботу після пожежі, яка виникла через удар українських дронів 24 січня.

Про це повідомляє Reuters. За даними видання, цей НПЗ — єдиний на чорноморському узбережжі Росії та входить до десятки найбільших у РФ. Він переробляє щороку до дев'яти мільйонів тонн сировини.

За даними джерел видання, внаслідок атаки дронів на заводі згоріла вакуумна установка. Наголошується, що швидко відновити виробництво завод не зможе: ремонт орієнтовно може тривати до кінця лютого — початку березня.

Водночас джерела Reuters зауважили, що Служба безпеки України вдарила по НПЗ за допомогою безпілотників і продовжить атакувати об’єкти, що постачають паливо для майже дворічної війни Росії проти України.

"СБУ завдає ударів углиб РФ та продовжує напади на об'єкти, які не тільки важливі для російської економіки, а й забезпечують пальним ворожі війська", — повідомило джерело.

До того ж зазначається, що цей удар став принаймні четвертим за останній тиждень по об’єкту енергетичної інфраструктури Росії, включно з нападом на термінал для експорту палива в Балтійському морі та переробний комплекс у порту Усть-Луга, який транспортує нафтопродукти.

Нагадаємо, ввечері 24 січня у місті Туапсе, що у Краснодарському краї Росії, сталася пожежа на нафтопереробному заводі. Росіяни запевняли, що пожежа на заводі спалахнула після удару безпілотника. Також, за словами місцевих жителів, перед загорянням у місті було чути декілька потужних вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 17:59