Фото: ілюстративне. Джерело: censor.net

Нафтовий танкер натрапив на міну в Чорному морі біля узбережжя Румунії, — ЗМІ

Танкер з нафтопродуктами під ліберійським прапором натрапив на міну в Чорному морі. Це трапилося недалеко від румунського узбережжя.

Про це повідомляє Sky News.

Зазначається, що танкер Ali Najafov зазнав незначних пошкоджень під час інциденту 15 жовтня, але екіпаж не постраждав. За словами керівника консалтингової компанії Bosphorus Observer Йорука Ісіка, танкер проходив поблизу каналу Суліна, який належить Румунії.

Варто додати, що це вже друге судно, яке цього місяця підірвалося на плавучій міні. Журналісти повідомляють, що інформацію про подію також підтвердили й українські джерела.

Нагадаємо, 20 вересня приблизно за 40 кілометрів від узбережжя Румунії стався вибух на вантажному судні в Чорному морі. За попередньою інформацією, воно натрапило на морську міну. 12 членів екіпажу судна Seama, яке зареєстроване в африканській країні Того, евакуювали та доставили до лікарні для надання медичної допомоги в румунському порту Суліна біля кордону з Україною. Проте речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук заявив, що інформація про підрив на міні була неправдивою. За його словами, турецьке судно оглянули, але пошкоджень не було.

Додамо, Румунія, Туреччина та Болгарія, які є членами НАТО, обговорюють створення спільних сил для проведення розмінування в Чорному морі. Йдеться про знищення будь-яких мін, які потрапляють у територіальні води цих країн через повномасштабну війну Росії проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.10.2023 18:15