Фото ілюстративне Джерело: Слово і діло

Найпотужніший обстріл від весни: скількома ракетами і дронами Росія атакувала Київ уночі

Вночі 30 серпня російські окупанти завдали масованого удару по Києву. Ворог атакував столицю ракетами та дронами.

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

"Такого потужного нападу Київ не відчував від весни. Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників та ракет", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спочатку рашисти застосували ударні БпЛА (попередньо, баражуючі боєприпаси Shahed). Кілька груп дронів прямували на Київ з різних  напрямків. Проте згодом на столицю полетіли і ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс. 

"Загалом, силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей", — наголосили у КМВА.

Нічний масований обстріл 30 серпня

Цієї ночі росіяни здійснили комбіновану атаку по Україні, випустивши по областях ракети та дрони. Близько третьої ночі ворог обстріляв Одеську область ракетами, а дрони-камікадзе спрямував на столицю, центральні та північні області. В Одесі лунали вибухи, а на підступах до Києва працювала ППО.

Близько четвертої ранку стало відомо, що росіяни здійснили пуски крилатих ракет із Ту-95мс у Бєлгородській області РФ. Ворожі цілі зайшли з Сумської області та попрямували до центральних регіонів. Зокрема, протиповітряна оборона спершу спрацювала у Черкаській області, а пізніше — у Києві.

Нагадаємо, внаслідок падіння уламків в Шевченківському районі Києва, на територію підприємства, загинули дві людини. Ще одна отримала ушкодження — їй надається медична допомога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 07:05