Фото: Генштаб ЗСУ

Намагаються відновити репутацію армії: в ISW пояснили, як росЗМІ відреагували на просування ЗСУ

Російський інформаційний простір вловлює успіхи українців в Урожайному (в районі кордону Донецької та Запорізької областей), щоб наголосити на низькому моральному дусі росіян та проблемах з командуванням у цьому районі. Водночас російська пропаганда намагається знизити напруженість між причетними російськими формуваннями, розповідаючи про втрати ЗСУ під час контрнаступу.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

12 серпня російський військкор поскаржився, що 37-а окрема гвардійська мотострілецька бригада (36-а загальновійськова армія, Східний військовий округ) не виділила танкові частини для підтримки своєї піхоти в Урожайному й 10 серпня достроково вийшла з населеного пункту, коли насправді особовий склад частини був п'яний у тилу. Мілблогер поскаржився, що вся 36-а загальновійськова армія не бажає захищати населений пункт, а оперативно-тактичне бойове з'єднання "Каскад" "Донецької Народної Республіки" та 40-а бригада морської піхоти обороняють Урожайне.

Ці скарги викликали безліч відгуків у російському інформаційному просторі, у тому числі з'являються спроби знизити напруженість між причетними російськими формуваннями, подвоїти скарги на 37-у бригаду та 36-у армію, а також звинуватити блогера, який повідомив про виведення російських військ з Урожайного у спробі відновити репутацію інших оборонних частин шляхом репутації 36-ї армії.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 06:09