Фото: Головне управління розвідки Міноборони України

Напад військових на блокпост з поліцейськими у Харкові: Буданов різко відреагував

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розкритикував бійців Kraken за напад на блокпост з поліціянтами у Харкові. Для усіх українців повинен бути лише один ворог — Російська Федерація.

Таку заяву Буданов зробив в інтерв'ю "Бабелю". За його словами, усі представники силових структур повинні керуватися законами та присягою.

"Знати та поважати права та обовʼязки кожного, хто виконує свої службові обовʼязки — це аксіома. І розвідники, і поліціянти є невіддільними частинами Сил безпеки та оборони України. У нас усіх один ворог — Росія, і лише наша наполеглива спільна робота здатна забезпечити успіх у важкій боротьбі за свободу української нації. Звісно, такі історії, як у Харкові, жодної користі не несуть", — сказав Буданов.

Він також наголосив, що "негативно оцінює цей неприємний інцидент"

"Конфронтація між своїми — це шлях у прірву. Україна — цивілізована держава, де діє сила права, яка чітко регламентує, хто, чим і як має займатися", — додав голова української розвідки.

Напад на блокпост у Харкові: що відомо

У мережі з'явилося відео, яке зняли 29 вересня. На ньому видно, як на стаціонарному блокпосту у Харкові невідомі люди у військовій формі з автоматами наказали правоохоронцям, які несли там службу, лягти на землю.

"У поліції встановили, що близько 15:00 29 вересня до одного з блокпостів на виїзді з Харкова під'їхали чотири позашляховики. З них вийшли чоловіки у військовій формі, погрожували вогнепальною зброєю усьому зведеному загону, до складу якого входять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, представник військової служби правопорядку", — йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції, чоловіки зі зброєю вимагали припинити перевірки та огляди їх транспортних засобів під час проїзду через блокпости. Після короткої суперечки вони поїхали з місця інциденту.

Після цього у поліції повідомили про відкриття кримінального провадження за фактом погроз правоохоронцям.

Нагадаємо, на Київщині поліція викрила зловмисників, які зберігали у себе російський зенітно-ракетний комплекс "ТОР" та боєприпаси до нього. Їм загрожує до семи років позбавлення волі. За даними слідства, 38 та 45-річний жителі Бориспільського району незаконно здобули та зберігали зенітно-ракетний комплекс і боєприпаси агресорів. За попередніми даними, зброя була залишена російськими військами під час бойових дій на території Чернігівської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 20:58