Дмитро Шпенов. Джерело: Facebook

Нардеп Шпенов складає депутатські повноваження (документ)

Народний депутат Дмитро Шпенов написав заяву про складення депутатських повноважень. Її розглянуть на найближчому пленарному засіданні.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на своїй Facebook-сторінці.

"До Верховної Ради України надійшла заява від Шпенова Дмитра Юрійовича про складення депутатських повноважень та дострокове припинення повноважень народного депутата України. Відповідну заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні", — написав Стефанчук.

Заява депутата Дмитра Шпенова. Джерело: Facebook-сторінка Руслана Стефанчука

Заява депутата Дмитра Шпенова. Джерело: Facebook-сторінка Руслана Стефанчука

Що відомо про депутата Дмитра Шпенова

Дмитро Шпенов народився в Харкові. Він є заслуженим юристом України. Політичну кар’єру розпочав на Дніпропетровщині. Зокрема, був депутатом Криворізької міської ради.

У 2007-2012 роках народний депутат України шостого скликання (обраний за списками Партії регіонів за № 142). Голова підкомітету Верховної ради з питань судоустрою та статусу суддів комітету Верховної ради з питань верховенства права та правосуддя.

2012 року обраний до українського парламенту сьомого скликання в одномандатному виборчому окрузі № 37 (Дніпропетровська область), набравши 52,6% голосів.

На дострокових парламентських виборах 2014 року його повторно обрано як самовисуванця в тому ж одномандатному виборчому окрузі, він набрав 39,2% голосів. Згодом увійшов до фракції "Опозиційного блоку".

2019 року так само пройшов до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець. Позафракційний. Член Центральної контрольно-ревізійної комісії партії "Опозиційний Блок". Член Комітету з питань правової політики. 2020 року рух "Чесно" назвав його першим кнопкодавом нового скликання парламенту.

Нагадаємо, що народний депутат від групи "Довіра" Максим Єфімов теж заявив про складення повноваження у Верховній Раді. Політик висловив бажання більше займатися "питаннями Донбасу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.12.2023 11:33