Артем Дмитрук. Джерело: Instagram

Нардепа-втікача Дмитрука нарешті виключать із парламентського комітету (документ)

Народного депутата Артема Дмитрука, який утік з України, виключать із Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України.

Про це повідомила громадська ініціатива "Голка".

"Після нашого посту про те, що адепт ФСБ у рясах Дмитрук сьогодні брав участь у засіданні комітету та навіть голосував, у парламенті з’явився чудовий проект постанови. Цього втікача виганяють із комітету, щоби він не міг більше під’єднуватися на засідання та голосувати (а в ідеалі має згодом сісти)", — йдеться в повідомленні.

У громадській ініціативі додали, що автором проекту постанови "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України девʼятого скликання" є Давид Арахамія.

Проект постанови щодо виключення Артема Дмитрука

Джерело: "Голка"

"Разом із тим усе ще чекаємо відповіді на наш запит, який ми сьогодні відправили щодо цього засідання комітету", — наголосили в "Голці".

Справа Дмитрука: що відомо

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляли, що нардеп незаконно покинув Україну на День Незалежності — у суботу, 24 серпня. Сам Дмитрук у Telegram почав заявляти, що ніби його планують затримати й невдовзі за місцем його проживання у Києві та Одесі відбуватимуться обшуки. Крім того, він заявляв про буцімто фейки, що його родина і він в Молдові й українські спецслужби вимагають, аби молдовські — затримали його.

25 серпня генеральний прокурор повідомив Дмитруку про підозру через напади на правоохоронця та військового, замах на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганство. До того ж, відповідно до вимог КПК України, його викликали до слідчого Державного бюро розслідувань для проведення слідчих та процесуальних дій на 10:00 29 серпня та 30 серпня поточного року. Дмитрук майже одразу відреагував на повідомлення йому про підозру. Він заявив, що не погоджується з таким рішенням Офісу генерального прокурора, й назвав справу "сфальсифікованою і видуманою".

29 серпня Печерський районний суд міста Києва обрав чинному народному депутату України Артему Дмитруку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Згодом слідство таки встановило, що нардеп 23 серпня 2024 року незаконно перетнув Державний кордон України у напрямку Республіки Молдови в районі пунктів пропуску "Павлівка" в зоні відповідальності відділу прикордонної служби "Велика Комарівка" прикордонного загону ДПС України. У цьому йому допомогли троє подільників. Двоє, у тому числі організатор, втекли за межі України, одного було затримано. Зокрема, останній контролював та інформував спільників про наявність патрулів поблизу прикордонного пункту, де відбувалась втеча.

Нагадаємо, 26 вересня стало відомо, що Офіс генерального прокурора готує матеріали для екстрадиції народного депутата України Артема Дмитрука, який перебуває у розшуку. Триває співпраця з міжнародними партнерами щодо його видачі для притягнення до кримінальної відповідальності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.10.2024 18:29