Давид Арахамія. Джерело: Верховна Рада України

Нардепи масово хочуть скласти мандати: Арахамія пояснив, чому парламент не відпускає обранців

В Українському парламенті велика кількість народних депутатів, які бажають достроково скласти свої повноваження. Проте сприянням їм у цьому не буде, бо вони повинні добути до кінця нинішньої каденції Верховної Ради.

Таку заяву зробив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише "Інтерфакс-Україна".

"Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції Верховної Ради) і ухвалювати необхідні для держави закони", — наголосив він.

Чому парламент втримує нардепів

Арахамія заявив, що зменшення кількісного складу Ради не може не позначатися на її діяльності. За його словами, у зв'язку з новими викликами необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, "щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, якому він почав працювати".

Нагадаємо, 8 грудня народні депутати проголосували за дострокове припинення повноважень своїх колег Максима Єфімова, Дмитра Шпенова та Віталія Данілова. Тепер у Верховній Раді залишився 401 нардеп.

Ще 1 грудня стало відомо, що народний депутат від групи "Довіра" Максим Єфімов складає повноваження у Верховній Раді. Політик висловив бажання більше займатися "питаннями Донбасу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 14:36