Скріншот з відео

Нардепи вимагають проголосувати за заборону Московської церкви: вони заблокували трибуну у Раді (відео)

У вівторок, 21 травня, засідання українського парламенту було призупинене через те, що нардепи від двох фракцій заблокували трибуну. Вони вимагають винести на голосування Верховної Ради законопроект про заборону Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляє Hromadske.

Як зазначив у Telegram-каналі народний депутат Ярослав Железняк, раніше у засіданні Ради була оголошена перерва, адже дві фракції вимагали поставити на розгляд законопроект про заборону Московської церкви.

За результатами перемовин, політичні сили заблокували трибуну Верховної Ради, адже перед початком засідання представники "Європейської Солідарності" попереджали про такі дії, якщо на голосування не винесуть законопроекти про заборону Московського патріархату. Також умовою фракції було створення тимчасової слідчої комісії щодо фортифікацій і дронів.

Цікаво, що всупереч протестам окремих фракцій, на порядок денний голосування було винесено законопроект про хміль та експропріацію земель, що викликало невдоволення у блокувальників трибуни Ради.

Раніше повідомлялось, що в Україні 63% громадян підтримують повну заборону Української православної церкви Московського патріархату. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у квітні 2024 року.

Нагадаємо, згідно з даними аналітичної платформи "Опендатабот", за понад два роки повномасштабної російсько-української війни менш ніж 10% церков перейшли з УПЦ МП до ПЦУДо 24 лютого 2022 року в Україні нараховувалось 8782 церкви Московського патріархату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.05.2024 15:37