Фото: СБУ

Насміхався над загиблими Героями на Майдані Незалежності: у Києві затримали вчителя музики

У Києві затримали вчителя музики, який насміхався над загиблими українськими захисниками на Майдані Незалежності. Також чоловік виправдовував російську агресію. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України. 

"СБУ та ОГП домоглися арешту провокатора, який насміхався над загиблими Героями на Майдані Незалежності", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що столичний вчитель музики після приватних занять записував провокативні відеоролики та публікував проросійські фейки. Прихильник кремлівського режиму створив два Telegram-канали, в яких героїзував рашистів та поширював дезінформацію про Сили оборони.

СБУ та Нацполіція затримали його "по гарячих слідах" одразу після того, як він виклав у мережу відеоролик, записаний біля місця вшанування загиблих Героїв на Майдані Незалежності. На цьому відео він паплюжив честь загиблих воїнів та принижував живих військовослужбовців України.

Також проросійський агітатор виправдовував воєнні злочини окупантів, чекав на захоплення Києва та "приєднання" України до складу Росії. Експертиза підтвердила факт злочинної діяльності фігуранта.

На підставі зібраних доказів вчителеві повідомили про підозру. 10 жовтня йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Затримання вчителя музики у Києві

Затримання вчителя музики у Києві. Фото: СБУ

Нагадаємо, 8 жовтня Служба безпеки України, прикордонники й іноземні спецслужби провели спецоперацію, під час якої затримали Дмитра Чистіліна. Він є одним з "ідеологів Кремля" щодо збройної агресії Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися 

Події, 10.10.2024 20:59