Фото ілюстративне. Джерело: varta.kharkov.ua

Наступ окупантів на Харківщині: у ЗСУ розповіли, наскільки загрозлива там ситуація

Українські військові наразі не фіксують активних дій окупантів у напрямку Золочева. Місто розташоване приблизно за 40 кілометрів від Харкова та за 25 кілометрів від кордону з Росією.

Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Військові оперують лише фактами. На теперішній момент активних дій ворога на Золочівському напрямку немає. Але Сили оборони завжди напоготові та чекають будь-яких дій ворога на всіх напрямках", — заявив він.

За його словами, станом на ранок бої на Харківському напрямку тривають у напрямку Вовчанська та Стариці. Втрати ворога за добу на цьому напрямку складають 115 осіб пораненими та вбитими.

Речник зазначив, що росіяни використовують для атак тактику малих груп під прикриттям артилерії.

Раніше у Генштабі ЗСУ розповідали, що на Харківському напрямку від початку доби триває бій в районі Стариці. Ситуація контрольована. Наші захисники продовжують заходи щодо посилення переднього краю оборони.

За уточненими даними, протягом минулої доби на цьому напрямку ворог втратив 115 осіб, з них 34 — безповоротно. Крім того, Сили оборони знищили танк, артилерійську систему, два засоби ППО, шість БпЛА, 14 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки. Уражено склад боєприпасів і вісім укриттів особового складу.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 510 тисяч своїх військових. Із кожним днем ця цифра суттєво зростає. Як і кількість знищеної бойової техніки окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2024 13:12