Фото: ГУР

"Наступні шість місяців будуть цікавими": Буданов зробив прогноз щодо подій на фронті

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що наступні шість місяців будуть "цікавими" для України, адже в цей період закінчиться потенціал армії країни-агресорки на лінії фронту.

В інтерв'ю CNN очільник ГУР попередив, що атаки безпілотників на інфраструктуру Росії можуть посилитися. Проте Буданов не підтвердив причетність України до атаки дронів на російські об'єкти, проте зазначив, що такі операції "цілком можливі".

"Гіпотетично існує план, за яким все це відбувається. І я вважаю, що цей план включає всі основні об'єкти критичної інфраструктури й об'єкти військової інфраструктури Російської Федерації", — сказав очільник ГУР.

Буданов також наголосив, що тепер російські мирні жителі нарешті бачать реальну картину війни. Вони бачать нафтобази, що палають, зруйновані будівлі на фабриках і заводах.

"Це все йде на користь", — зауважив Буданов.

За словами голови ГУР, він твердо переконаний, що Україна здобуде перемогу над Росією. Буданов зауважив, що має підстави так вважати, попри занепокоєння суспільства втомою військ ЗСУ, перевагою Росії в оборонній промисловості та відсутністю помітного просування української армії на передовій.

"Наступні шість місяців будуть цікавими. А результат цієї війни лише один: відновлення справедливості. Ось чим закінчиться війна — відновленням справедливості та поверненням втраченого", — зазначив глава ГУР.

Нагадаємо, раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що незаконно збудований рашистами Кримський міст буде ліквідований уже цього року. Такий розвиток подій, "імовірно, буде болісним для Путіна".

Додамо, наприкінці грудня керівник Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю виданню Politico заявив, що в 2024 році українські спецслужби планують активізувати розвідувальні операції та провести диверсійні удари вглиб Росії. Військовий наголосив, що одним із напрямків операцій буде Крим та Чорне море. За допомогою морських дронів Україна продовжить витісняти російський Чорноморський флот. Також Малюк підтвердив, що Кримський міст залишається законною ціллю України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 09:25