Фото: ілюстративне. Джерело: Міноборони США

Наступного тижня США можуть виділити Україні масштабний пакет допомоги, — CNN

Наступного тижня Сполучені Штати Америки можуть оголосити про масштабний пакет військової допомоги для України. Проте постачання озброєння можуть дещо затриматися.

Про це повідомляє CNN.

За даними видання, цей пакет підтримки буде значно більшим, ніж попередні. Він міститиме артилерію, засоби протиповітряної оборони та інші боєприпаси, важливі для боротьби.

Журналісти зазначили, що у США залишилося 5,9 мільярда доларів у рамках президентських повноважень на скорочення озброєнь для України. Термін дії коштів спливає наприкінці фінансового року, тобто менш ніж за два тижні. Пентагон уже закликав Конгрес продовжити термін використання коштів. Проте Палата представників не змогла ухвалити відповідну резолюцію.

"Ми маємо намір використати кожен долар та цент цих коштів", — зазначала заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

У виданні також наголосили, що раніше США надавали Україні пакети військової допомоги меншої вартості, оскільки запаси зброї та техніки скоротилися. Натомість, через закінчення терміну дії коштів, Вашингтон тепер може оголосити про великі пакети військової допомоги, але на їх доставлення підуть місяці.

Нагадаємо, наступного тижня президент Володимир Зеленський відвідає США із офіційним візитом. 19 вересня стало відомо, що кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зустрінуться з Володимиром Зеленським під час його візиту до Америки. Трамп планує провести перемовини з українським президентом на полях засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, Гарріс — готова до розмови у Вашингтоні.

Крім того, очікується, що Зеленський у Нью-Йорку проведе зустріч і з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 23:16